До новин

Апеляційний суд підтвердив, що ФК "Чорноморець" має борг перед Сбербанком на 1,1 млрд грн

14 грудня, 2018
Резонансні справи
Апеляційний суд підтвердив, що ФК "Чорноморець" має борг перед Сбербанком на 1,1 млрд грн

6 листопада Південно-Західний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу ПрАТ «Футбольний клуб «Чорноморець» та залишив без змін рішення Госпсуду Одеської області від 09.02.2016 (в справі №916/4693/15), яким частково було задоволено позов Сбербанку та стягнуто з ПрАТ «Футбольний клуб «Чорноморець» (позичальник) 1,1 млрд грн боргу за договором про відкриття кредитної лінії №14-В/11/44/ЮО від 15.07.2011.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

Згідно з судовими матеріалами, за даними ПрАТ «Футбольний клуб «Чорноморець», його боргові зобов’язання перед Сбербанком, окрім поруки АТ «Чорноморська транспортна компанія», було забезпечено порукою та іпотекою третіх осіб. Зокрема, в іпотеку Сбербанку було передано нерухоме майно ПАТ «Туристично-виробнича фірма «Чорне море», а саме:

- нежитлове приміщення торгівельного комплексу, що складається 7-го, 8-го, 9-го поверхів, загальною площею 6705,9 кв.м., що знаходяться за адресою: м. Одеса, вул. Пантелеймонівська, б.25;

- будівлі готельного комплексу, що складаються з: готелю літ «А»; ресторану літ «А1» загальною площею 11914,9 кв.м., що знаходяться за адресою: м. Одеса, вул. Рішельєвська (вул. Леніна), б. 59.

Як відомо, 27.09.2018 Госпсуд м. Києва відмовився задовольнити позов ПАТ «Туристично-виробнича фірма «Чорне море» до Сбербанку, Міністерства юстиції в особі відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби, приватного нотаріуса (в справі №916/280/18) про визнання недійсними та скасування актів, свідоцтв, рішень про державну реєстрацію та визнання права власності, згідно з якими згадана нерухомість перейшла у власність Сбербанку. У лютому-2018 Антимонопольний комітет дозволив українській "дочці" Сбербанку набути у власність об`єкти нерухомості за адресами вул Рішельєвська, 59 та вул. Пантелеймонівська, 25.

Згідно з судовими матеріалами, боргові зобов’язання ПрАТ «Футбольний клуб «Чорноморець» також забезпечені 11 іпотечними договорами, майновим поручителем по яким виступило ТОВ «Укрбудспецтех» (щодо нього порушено справу про банкрутство, у її рамках суд визнав вимоги Сбербанку на 1,2 млрд грн як такі, що забезпечені заставою майна боржника).

За даними держреєстру, серед кінцевих бенефіціарів ПрАТ “Футбольний клуб «Чорноморець»” - нардеп Леонід Клімов (член комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності).

Коментарі
Додати коментар