До новин

Анонс правових подій тижня

18 грудня, 2018
Події
Анонс правових подій тижня

Цього тижня засідатиме Вища рада правосуддя. У Києві відкриється позачерговий ХV з’їзд суддів України та розпочне роботу позачергова всеукраїнська конференція прокурорів. Також на благодійному он-лайн-марафоні адвокати та експерти поділяться унікальним навчальним матеріалом.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Закон і бізнес.

Сьогодні,  18 грудня, збереться на засідання Вища рада правосуддя. Планується розглянути матеріали щодо внесення подання Президентові про призначення 17 та переведення двох суддів. Ще 2 судді мають намір піти у відставку. Також будуть заслухані 2 скарги суддів на висновки дисциплінарних палат ВРП та 3 скарги — на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів працюватиме в пленарному режимі. Вона вивчатиме можливість рекомендувати для призначення на посади суддів 50 осіб.

У столиці засідатиме комітет з корпоративного права та фондового ринку Асоціації правників України.

Разом з представником Міністерства юстиції обговорять проект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій захисту державою права власності» (№9311).

19 грудня у Києві відкриється позачерговий ХV з’їзд суддів України. Делегати мають обрати 4 членів Вищої ради правосуддя.

20 грудня в столиці розпочне роботу позачергова всеукраїнська конференція прокурорів. Вона заслухає звіт Ради прокурорів про виконання завдань, стан фінансування та організаційного забезпечення діяльності прокуратури, інформацію Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо її діяльності, а також обере двох членів Вищої ради правосуддя.

Засідатиме Вища рада правосуддя. Вона має внести подання Президентові про призначення 2 суддів та проаналізувати 3 скарги суддів, причому всі — на рішення третьої дисциплінарної палати ВРП.

Працюватиме палата з питань добору і публічної служби суддів Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Розглядатимуться подання про відрядження 14 суддів до іншого установи того самого рівня та спеціалізації.

У Києві можна буде прослухати майстер-клас із ораторського мистецтва. Молодіжний комітет UNBA NextGen пропонує розвинути навички публічного виступу.

21 грудня працюватиме перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона має винести рішення у 5 дисциплінарних справах та вивчити 25 скарг на предмет наявності підстав для відкриття проваджень.

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у складі колегій. Вирішуватиметься питання допуску 36 суддів до другого етапу кваліфікаційного оцінювання.

22 грудня засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

На цей день у неї заплановано 3 дисциплінарні справи.

Працюватиме Вища кваліфікаційна комісія суддів.  Переглядатимуться рішення колегій, ухвалених у межах процедури кваліфікаційного оцінювання, стосовно 16 суддів.

У Вищій школі адвокатури пройде день Правил адвокатської етики. Слухачі курсу дізнаються про основи правил та Кодексу поведінки адвокатів ЄС, підстави дисциплінарної відповідальності тощо.

Коментарі
Додати коментар