До новин

«Вугілля України» просить суд визнати себе банкрутом

12 червня, 2015
Банкрутство підприємств
«Вугілля України» просить суд визнати себе банкрутом

Державна компанія «Вугілля України» 3 червня 2015 року звернулася до Господарського суду Києва з заявою про банкрутство.

Про це повідомляє портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інформацію у єдиному реєстрі судових рішень.

«Суддя Пасько М.В., розглянувши заяву державного підприємства «Вугілля України» про визнання банкрутом, визнав подані матеріали достатніми для прийняття заяви до розгляду», - йдеться в ухвалі суду.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Альфа-банк вимагає в суді визнати банкрутом «Вугілля України».

Нагадаємо, 2 квітня міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що державна компанія «Вугілля України» буде ліквідована.

ДП «Вугілля України» є оператором гуртового ринку вугільної продукції та здійснює продаж практично всього вугілля, видобутого на вугільних підприємствах, що перебувають в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

«Вугілля України» займається реалізацією вугілля, видобутого на держшахтах, з травня 2014 року, тоді як раніше воно продавалося через посередників, що збільшувало збитки шахт. ЗМІ пов'язують цих посередників з оточенням колишнього президента України Віктора Януковича.

Коментарі
Додати коментар