До новин

Коломойський та Боголюбов оскаржили у суді націоналізацію Приватбанку

28 лютого, 2019
Резонансні справи
Коломойський та Боголюбов оскаржили у суді націоналізацію Приватбанку

Колишні власники Приватбанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, а також компанія Triantal investments LTD оскаржили в суді націоналізацію фінансової установи.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ZN.UA.

Зокрема, позивачі звернулися до Господарського суду Києва відносно визнання націоналізації банківської установи - недійсною. У своєму позові вони просять визнати недійсним договір купівлі-продажу акцій ПАТ «Приватбанк» в частинах, що стосуються прав та інтересів позивачів.

«При цьому зазначеного договору для належного дослідження і встановлення зазначених в позові обставин позивачі до матеріалів позовної заяви не додали», - йдеться у постанові суду.

Щоб зібрати потрібні докази, позивачам дали 10 днів. Поки ж судді залишили позовну заяву без руху.

Нагадаємо, у грудні 2018 року у Високому суді Лондона було винесено офіційне рішення у справі за позовом Приватбанку до його екс-власників. Тоді судді дозволили банку оскаржити рішення суду першої інстанції в питанні юрисдикції.

Суд визнав, що банк став жертвою масштабних шахрайському дій, але дійшов висновку, що не має юрисдикції для розгляду позову банку проти його колишніх акціонерів.

У грудні 2016 року Приватбанк перейшов у держвласність.

У червні 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Раніше Апеляційний суд відхилив позов Коломойського до Приватбанку.

Як повідомляв інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, АРМА ще не почала розшук активів, виведених Коломойським з Приватбанку.

Коментарі
Додати коментар