До новин

Суддя КГС Пільков: Новітня судова практика в Україні є більш дружньою до міжнародного комерційного арбітражу

14 березня, 2019
Законодавство
Суддя КГС Пільков: Новітня судова практика в Україні є більш дружньою до міжнародного комерційного арбітражу

Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Костянтин Пільков зауважив, що протягом 2018-2019 років українська судова система орієнтується на міжнародні підходи до визнання комерційного арбітражу.

Таку думку він висловив під час обговорень «Визнання та виконання іноземних арбітражних рішень в Україні», які відбулися у Міністерстві юстиції України 11 березня 2019 року, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Учасники заходу також висловили думку, що ця тенденція та новітня практика Великої Палати Верховного Суду може зробити Україну привабливішою для потенційних інвесторів.

Жваву дискусію викликало питання територіальної юрисдикції за місцезнаходженням активів боржника. Костянтин Пільков повідомив про практику ВС у вирішенні пов'язаних із цим проблемних питань. Крім того, гості обговорили кілька резонансних справ стосовно визнання та примусового виконання арбітражних рішень, які розглядалися у Верховному Суді, серед яких – «Еverest Estate LLC та інші проти Росії» та «JKX Oil & Gas Plc. (JKX) проти України».

Учасники заходу також обмінялися думками щодо практики застосування категорії публічного порядку у справах за заявами про надання дозволу на примусове виконання арбітражних рішень в Україні.

Захід організовано Міністерством юстиції України у співпраці з Офісом залучення інвестицій (UkraineInvest) та Лондонським університетом королеви Марії.

Коментарі
Додати коментар