До новин

Комбінату-банкруту повернули санаторій

18 червня, 2015
Резонансні справи
Комбінату-банкруту повернули санаторій

Господарський суд Херсонської області повернув у власність збанкрутілого ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат» санаторій у м. Скадовськ загальною вартістю 34,82 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу прокуратури Херсонської області.

Згідно даних Єдиного реєстру судових рішень, у листопаді 2004 року між ВАТ «ХБК» і ТОВ «Прем‘єр-Стиль» було укладено договір, за яким комбінат передав санаторій в якості погашення 100 млн грн. боргу. Пізніше, цю боргову угоду було переоформлено на ПП «Текстиль сервіс», яке в серпні 2008 року з допомогою судового рішення стало власником санаторію.

З серпня 2009 року комплекс відпочинку декілька разів перепродавали пов’язаним між собою фірмами: ТОВ «Оптіма», ТОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго», ТОВ «Мак-Плюс», а до останнього часу належав ТОВ «Промінчик».

В 2014 році прокуратура порушила справу з незаконного володіння комплексом, а в позові вказало, що санаторій має бути повернутий по тій причині, що позивача боргу ВАТ «ХБК» більше офіційно не існує. Справа в тому, що в 2010 році ПП «Текстиль сервіс» оголосило про зміну назви на ПП «Девелоперська компанія «Нерухомість Криму». Але в оформленні документів була допущена юридична помилка: не була проведена процедура реструктуризації, тобто передача прав від закритого підприємства. Суд не визнав правонаступності ПП «Девелоперська компанія «Нерухомість Криму» , про що говориться в ухвалі господарського суду Херсонської області від 26 липня 2011 року.

Тепер суд визнав позов прокуратури і ухвалив повернення санаторію у володіння ВАТ «ХБК».

ВАТ «ХБК» з 23 травня 2013 року знаходиться у стані припинення на підставі постанови Одеського апеляційного господарського суду. Керівник та ліквідатор з 23 травня 2013 року Лахненко Євген Миколайович, арбітражний керуючий, представник Всеукраїнської громадської організації «Національна саморегуляторна організація арбітражних керуючих». На сьогодні Фонду держмайна належить 25% акцій комбінату.

ТОВ «Промінчик» є дочірнім підприємством ТОВ «Мак-Плюс». Власниками ТОВ «Промінчик» є Кузьмін Олександр Хусаідович, Колотилін Валентин Юрійович та Прицюк Раїса Макарівна. Власниками ТОВ «Мак-Плюс» Кузьмін Олександр Хусаінович, Колотилін Валентин Юрійович та Грицюк Раїса Макарівна.

Відмітимо, що «Промінчик» знаходиться за однією адресою в Луцьку з ТЗОВ «Тексконсалтинг груп». Так тепер називається «Прем’єр Стиль», що і почала в 2004 році процес відчуження санаторію. Власником «Тексконсалтинг груп» є Олександр Кропива, якому також належить ЗАТ «Волинський шовковий комбінат». Саме у власності цього підприємства знаходить 51,76% акцій ХБК.

Коментарі
Додати коментар