До новин

Судді Верховного суду обговорили з експертами особливості розгляду справ про банкрутство

20 березня, 2019
Законодавство
Судді Верховного суду обговорили з експертами особливості розгляду справ про банкрутство

18 березня 2019 року у Касаційному госпсуді Верховного суду відбулася робоча зустріч представників проекту ЄС «Право-Justice» із суддями судової палати для розгляду справ про банкрутство з метою обговорення новел законодавства у сфері банкрутства, питань щодо їх застосування та судової практики.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу КГС.

У заході взяли участь суддя, секретар судової палати Володимир Погребняк, судді Володимир Білоус, Сергій Жуков, В’ячеслав Пєсков і Лілія Катеринчук, а також міжнародні та національні експерти Проекту суддя, заступник голови суду м. Мо (Франція) Мікаель Гаравон, суддя Господарського суду м. Париж Бернар Росіньоль, Ігор Ніколаєв та Ірина Жаронкіна.

Суддя - секретар судової палати КГС ВС  Володимир Погребняк ознайомив гостей із судовою системою України, актуальними змінами до Конституції України в частині правосуддя, структурою господарських судів, принципами роботи судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС.

Учасники зустрічі зробили порівняльний аналіз судових систем Франції та України, зокрема щодо призначення на посади та спеціалізації суддів, розгляду справ про банкрутство, процесуальних питань і процедур банкрутства.

Крім того, під час заходу сторони звернули увагу на важливість і перспективу міжнародної  співпраці в розрізі прийняття нового законодавства з процедур банкрутства.

Експерти Проекту висловили готовність надавати всебічну підтримку в реформуванні інституту банкрутства.

Коментарі
Додати коментар