До новин

Ліквідатор "Форума" не може стягнути з УЗ борг на $14 мільйонів

12 квітня, 2019
Борги
Ліквідатор "Форума" не може стягнути з УЗ борг на $14 мільйонів

Госпсуд Донецької області 7 лютого за клопотанням ліквідатора банку “Форум” зобов’язав відділ примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Мін’юсту поновити виконавче провадження щодо примусового виконання наказу Госпсуду Запорізької області про стягнення з держпідприємства “Донецька залізниця” 13,6 млн дол заборгованості.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Finbalance.

Ухвалою Госпсуду Донецької області від 09.11.2016 “Донецькій залізниці” було відмовлено в задоволенні заяви про заміну неї як боржника по виконавчому провадженню її правонаступником - ПАТ “Українська залізниця”.

У 2017 році рішеннями судів першої, апеляційної та касаційної інстанції ліквідатору банку “Форум” було відмовлено в задоволенні аналогічної заяви.

У січні 2019 року Президент Петро Порошенко підписав закон про мораторій на стягнення активів з “Укрзалізниці” за борги “Донецької залізниці”.

Раніше "Укрзалізниця" заявляла, що на окупованій частині Донецької та Луганської областей залишилося близько 25 тисяч вагонів - як УЗ, так і інших власників. "Це приблизно чверть вагонів парку компанії. Крім того, там залишилося багато нерухомого майна УЗ. Приблизно 60-70% майна "Донецької залізниці" залишилися там", - зауважували в "Укрзалізниці".

Коментарі
Додати коментар