До новин

Президент гарантував малому бізнесу збереження спрощеної системи оподаткування

16 квітня, 2019
Законодавство
Президент гарантував малому бізнесу збереження спрощеної системи оподаткування

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу запевнив: його курс щодо захисту бізнесу залишиться незмінним.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу президента.

Як нагадав глава держави, наприкінці лютого разом з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом вони зустрічалися з представниками провідних ІТ-компаній, що працюють на українському ринку. Він зауважив, що тоді ще раз наголосив на рішучій налаштованості підтримувати ІТ-сектор.

"Ми спільно плануємо створення всеохопної підтримки та напрацювання необхідних механізмів для успішного розвитку ІТ-галузі в Україні", – наголосив Порошенко.

"Говорили ми з ними і про ФОПи. Принагідно хотів би послати меседж малому бізнесу: коли я буду переобраний Президентом, гарантую збереження спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності в тому вигляді, в якому вона зараз функціонує", – заявив він.

Окрім того, президент також подякував голові комітету Верховної Ради України з питань податків Ніні Южаніній за те, що комітет розглянув закон про податок на виведений капітал.

"Хоч як би важко це було, але ми вже знайшли порозуміння. Робимо це в координації з міжнародними організаціями, чекаємо місії, будемо говорити про ефективний діалог", – поінформував Порошенко.

"Твердо переконаний, що і питання стосовно захисту бізнесу від силовиків, і питання щодо податку на виведений капітал – це є потужне джерело для внутрішніх інвестицій", – зазначив президент.

Глава держави вкотре висловив думку про неприпустимість тиску з боку силових структур на бізнес. "Наголошую на тому, що силовики мають бути усунуті від будь-якого впливу на бізнес. Не лише СБУ. Ми обговорили і зараз буде презентована концепція реформування СБУ, де контррозвідувальний захист економіки, його функції будуть ліквідовані. Але тільки разом із зняттям таких функцій і в МВС, і в прокуратури. Бо нічим вони один від одного не відрізняються, навіть більше, скоординувалися і ходять по колу", – сказав він.

"Звичайно, що наші зусилля "маски-шоу стоп" та інші сьогодні значно обмежили їхні можливості. Але, на жаль, вони не ліквідовані. Тому законопроект про Національне бюро фінансових розслідувань, який уже був прийнятий до розгляду, має бути також прийнятий Парламентом", – зазначив глава держави.

Коментарі
Додати коментар