До новин

Вадим Кізленко: Новий Кодекс дозволить фізособам цивілізовано «закрити» проблемну заборгованість

16 квітня, 2019
Законодавство
Вадим Кізленко: Новий Кодекс дозволить фізособам цивілізовано «закрити» проблемну заборгованість

Одним із головних позитивних аспектів Кодексу з процедур банкрутства є законодавче врегулювання процедури банкрутства фізичних осіб, що дасть можливість боржникам (фізичним особам) та кредиторам цивілізованим шляхом в судовому порядку «закрити» проблемну заборгованість.

Таку думку в ексклюзивному коментарі для інформаційного порталу Банкрутство & Ліквідація висловив Вадим Кізленко, заступник голови Комітету з питань банкрутства ААУ.

"Нарешті професійна спільнота дочекалась підписання Президентом України Кодексу України з процедур банкрутства – єдиного та нормативного акту, який буде регулювати правовідносини, пов’язані з неплатоспроможністю", - сказав він.

За його словами, положення Кодексу мають на меті, зокрема, вдосконалення процедур банкрутства та зменшення строків провадження у справах про банкрутство; поліпшення умов ведення бізнесу з метою входження України до провідної двадцятки країн світу за рейтингом «Doing Business»; зменшення можливості зловживань у процедурах банкрутства та встановлення прозорих правил гри для всіх учасників процедури банкрутства, тощо.

"Прозорості та ефективноситі процедурі банкрутства має додати продаж майна виключно на електронних аукціонах", - зауважив Кізленко.

Він переконаний, що не можна залишити поза увагою і створення єдиної СРО, це надасть можливість арбітражним керуючим б’єднатись і довести свою спроможність самостійно регулювати всі процеси всередині професії.

"Загалом, я вважаю, практичнее застосування норм Кодексу позитивно відобразиться на інвестиційному кліматі в нашій країні та сприятиме росту економіки", - зробив підсумок заступник голови Комітету з питань банкрутства ААУ.

Коментарі
Додати коментар