До новин

На банк UniCredit наклали штраф в розмірі $1,5 млрд через порушення санкцій

17 квітня, 2019
Законодавство
На банк UniCredit наклали штраф в розмірі $1,5 млрд через порушення санкцій

Італійський банк UniCredit заплатить 1,5 млрд доларів, щоб врегулювати звинувачення уряду США в порушенні санкцій проти Ірану та інших країн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на AP.

UniCredit, який працює в кількох європейських країнах, заявив у вівторок, що його німецька філія, UniCredit Bank AG, погодилася визнати себе винною у федеральному суді США у порушенні санкцій, пов'язаних з Іраном.

У заяві Міністерства фінансів США вказують, що штраф наклали за порушення санкцій США, зокрема пов'язаних з розповсюдженням зброї масового знищення.

У Вашингтоні посилаються на обробку платежів на понад 500 млн доларів при 2000 операцій у 2007-11 роках. Протягом цього періоду UniCredit обслуговував доларовий рахунок іранської державної судноплавної компанії.

На початку травня минулого року президент Дональд Трамп оголосив про вихід США зі спільної угоди, укладеної 2015 року між Іраном, Сполученими Штатами, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною. Угода передбачає, зокрема, виконання Тегераном низки кроків щодо обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій.

Пізніше Вашингтон розширив санкції проти Ірану, вимагаючи від держав-союзників припинити купувати іранську нафту та погрожуючи санкціями щодо компаній, що співпрацюватимуть з Іраном.

Коментарі
Додати коментар