До новин

ВРП обрала нового голову, не очікуючи ротації складу

17 квітня, 2019
Законодавство
ВРП обрала нового голову, не очікуючи ротації складу

Цього тижня очільник Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк подав заяву про припинення повноважень голови ВРП. Рада задовольнила цю заяву й одразу обрала нового очільника.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ВРП.

Власне сам Бенедисюк, як і три його колеги рекомендовані для призначення суддями Верховного Суду.

Нагадаємо, що І.Бенедисюк очолив Вищу раду юстиції одразу після призначення до цього орагну за квотою Президента. Потім, у травні 2017-го, був обраний головою ВРП на 2 роки.

Водночас повноваження Бенедисюка як й ще 11 членів ВРП, призначених або обраних до ВРЮ до 30.09.2016 припиняються в останній день квітня. З них двоє — Павло Гречківський та Олексій Маловацький — залишаться працювати у Раді ще на 4 роки за адвокатською квотою.

Також у лютому цього року визначилися зі своїми представниками конференція прокурорів. Вони делегували до Ради Віктора Матвійчука та Ігора Фоміна. Натомість науковці залишили одне місце вільним, обравши лише Віктора Грищука. Також своєї черги очікують 2 представники суддівського корпусу — Лариса Іванова та Світлана Шелест.

Однак члени Ради не стали очікувати ротації у складі й одразу обрали новим головою ВРП суддю Київського апеляційного суду Володимира Говоруху.

Коментарі
Додати коментар