До новин

Суд не дозволив заводу Жеваго відкласти слату боргу Фонду гарантування

07 травня, 2019
Борги
Суд не дозволив заводу Жеваго відкласти слату боргу Фонду гарантування

Госпсуд Києва 9 квітня відмовився задовольнити заяву ПАТ "Київський суднобудівний-судноремонтний завод" про річну відстрочку на виконання судового рішення про стягнення з підприємства на користь збанкрутілого банку “Фінанси та кредит” заборгованості на 154 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ухвалу суду.

Своє клопотання про відстрочку ПАТ "Київський суднобудівний-судноремонтний завод" обгрунтовувало в т.ч. порушенням провадження в справі №910/23627/16 про банкрутство цього підприємства, в рамках якої ухвалою Госпсуду м. Києва від 21.08.2017 було введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Боржник висловлював думку, що задоволення вимог кредиторів може відбуватися лише у порядку, передбаченому Законом «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та в межах провадження у справі про банкрутство боржника.

У свою чергу суд констатував, що оскільки строк виконання зобов`язання, що було в основі судового рішення від 28.02.2017, настав до відкриття провадження в справі про банкрутство, тому “вимоги за вказаним рішенням є конкурсними та на них розповсюджується дія мораторію, а отже в принципі не існує навіть необхідності в наданні судом відстрочки у виконанні рішення суду”.

Раніше НБУ повідомляв, що ПАТ "Київський суднобудівний-судноремонтний завод" було майновим поручителем банку “Фінанси та кредит” по кредиту рефінансування.

Серед засновників ПАТ "Київський суднобудівний-судноремонтний завод" фігурують структури, які пов’язували з нардепом Костянтином Жеваго - основним акціонером збанкрутілого банку “Фінанси та кредит”.

Коментарі
Додати коментар