До новин

ФДМУ планує змінити керівництво ЗАлКу

22 червня, 2015
Резонансні справи
ФДМУ планує змінити керівництво ЗАлКу

Фонд державного майна України найближчим часом ініціює збори акціонерів і наглядової ради ПАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат», де буде оголошено конкурс на нового директора ЗАлКу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Згідно із повідомленням, ФДМ у зв'язку з поверненням державі контрольного пакета акцій алюмінієвого комбінату домігся переходу підприємства під охорону, здійснювану структурами Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, раніше ЗМІ з посиланням на джерело повідомили, що «ЗАлК» вивозить частину обладнання з комбінату.

За словами джерела, в даний час частина матеріальних цінностей комбінату розпродається. Представник підприємства відзначив, що розпродаж майна не є ініціативою керівництва ЗАлКу.

«Просто йдуть розпорядження і накази від керуючої компанії з Кіпру, і керівництво підприємства їх виконує», - пояснило джерело.

10 червня суд повернув у державну власність пакет акцій ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» загальною номінальною вартістю більше 105 млн гривень, що становить 68,01% статутного фонду товариства.

Пакет акцій ВАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» у розмірі 68,01%, перебував у власності кіпрської компанії «Velbay Holdings Limited», яку пов’язують з російською компанією «РусАл» Олега Дерипаски.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на Запорізькому алюмінієвому комбінаті змінилось керівництво.

Коментарі
Додати коментар