До новин

Нацкомфінпослуг хоче передати проблемні СК Фонду гарантування

11 травня, 2019
Законодавство
Нацкомфінпослуг хоче передати проблемні СК Фонду гарантування

Нацкомісія з регулювання у сфері ринків і фінансових послуг схвалила нову редакцію закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідний документ відомства.

Згідно з проектом закону, комісія пропонує передати роботу з проблемними і неплатоспроможними страховими компаніями від Нацкомфінпослуг Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Ним пропонується зобов'язати потенційних учасників системи гарантування - страхові компанії - відраховувати частину премій (1% від розміру статутного капіталу протягом 30 днів після отримання ліцензії) до Фонду.

У законопроекті говориться, що для гарантування страхових виплат буде створений окремий фонд, джерелами наповнення якого будуть початкові, регулярні, а також спеціальні збори зі страховиків-учасників Фонду.

Діючі СК повинні внести половину необхідної суми протягом року після набрання чинності закону, а другу половину - протягом двох років. Регулярні внески складуть 1% від залучених премій в гривні і 1,2% - у валюті.

Документ також пропонує наділити ФГВФО правом виводити страхові компанії з ринку, яким анулювали ліцензію.

Законопроект також передбачає виплату за рахунок коштів Фонду відшкодування клієнтам страхових компаній, яким Нацкомфінпослуг анулювала ліцензію після 23 листопада 2011 року.

Крім того, цим же проектом закону Нацкомфінпослуг хоче передати Фонду роботу з проблемними кредитними спілками: для них буде створений окремий фонд гарантування внесків членів кредитних спілок.

Коментарі
Додати коментар