До новин

Мін'юст затвердив зміни до НПА з питань діяльності приватних виконавців та органів ДВС

16 травня, 2019
Законодавство
Мін'юст затвердив зміни до НПА з питань діяльності приватних виконавців та органів ДВС

Міністерство юстиції України затвердило зміни до нормативно-правових актів з питань діяльності приватних виконавців та органів державної виконавчої служби.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу відомства.

14.05.2019 набрав чинності наказ Міністерства юстиції України від 06.05.2019 № 1385/5 «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства юстиції України», яким внесено зміни до нормативно-правових актів з питань діяльності органів державної виконавчої служби та приватних виконавців.

«Ці зміни направлені на вдосконалення діяльності приватних виконавців та органів державної виконавчої служби, порядку формування та ведення Єдиного реєстру приватних виконавців України, забезпечення права приватних виконавців мати найманих працівників тощо», - зазначили у міністерстві.

Так, Міністерством юстиції України підтримані пропозиції Асоціації приватних виконавців України та надано можливість помічникам приватного виконавця та особам, які працюють з приватним виконавцем на умовах цивільно-правового чи трудового договору, забезпечувати ведення діловодства та архіву приватного виконавця, а також здійснювати облік сум за рахунками приватного виконавця.

Відповідні зміни внесені до Інструкції з організації примусового виконання рішень, Положення про автоматизовану систему виконавчого провадження та Правил ведення діловодства та архіву в органах державної виконавчої служби та приватними виконавцями.

Коментарі
Додати коментар