До новин

Близько 70% українців можуть стати банкрутами: економіст оцінив Кодекс про банкрутство

16 травня, 2019
Законодавство
Близько 70% українців можуть стати банкрутами: економіст оцінив Кодекс про банкрутство

Приблизно 70% українців можуть використати Кодекс із процедур банкрутства, який набуде чинності в жовтні 2019 року, щоб очистити себе від боргових зобов’язань.

Таку думку висловив економіст Євген Невмержицький, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на finance.ua.

На його думку, реструктуризацією боргів має займатися державна програма.

«Закон дуже важливий. Він дійсно має регулювати процедуру банкрутства фізосіб. Але якщо застосувати цей закон зараз для всього суспільства, то приблизно 70% стануть банкрутами», – попередив Невмержицький.

Він наголосив, що банкрутство – складний і витратний процес. У тих країнах, де процедура визнання фізичних осіб банкрутами успішно працює (наприклад, у США), вона дуже чітко налагоджена.

«Тут головне – потрібно правильно реструктуризувати борги. І це необхідно робити державною програмою, особливо, що стосується банківських боргів, кредитів і заборгованостей із комунальних послуг», – зазначив експерт.

За словами Невмержицького, нині є як механізми цієї реструктуризації, так і відповідні фахівці, які зможуть зробити все правильно і відновити платоспроможність боржників.

Коментарі
Додати коментар