До новин

Укрзалізниця погасила першу частину бридж-кредиту перед Ощадбанком

16 травня, 2019
Борги
Укрзалізниця погасила першу частину бридж-кредиту перед Ощадбанком

Завдяки покращенню операційної ефективності «Укрзалізниця» достроково погасила першу частину бридж-кредиту АТ «Ощадбанк» у розмірі 500 млн грн.

Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу УЗ.

«Виплати Ощадбанку здійснені Укрзалізницею без додаткового залучення кредитних ресурсів, достроково та у повному обсязі. Це стало можливим завдяки покращенню операційної ефективності та максимально раціональному використанню наявних ресурсів. Це є продовженням нашої послідовної політики, коли у період 2017 – 2019 років кредитний портфель Укрзалізниці було зменшено на 9,4 млрд грн», – зазначив Кравцов.

За його словами, своєчасне та належне виконання фінансових зобов’язань є принциповою позицією АТ «Укрзалізниця» і характеризує товариство як надійного партнера.

Голова правління також нагадав, що бридж-кредит АТ «Ощадбанк, так само як і фінансування Державного агентства інфраструктурних проектів України, були залучені товариством в березні 2019 року. Запозичення здійснені в національній та іноземній валюті для рефінансування частини заборгованості за єврооблігаціями, що додатково знизило потенційні ризики отримання збитків від курсових різниць.

Кравцов наголосив, що надходження компанії в 2018 році були збільшені на 13 % порівняно з 2017 роком, а чистий прибуток зріс на 78 % до аналогічного показника минулого року, незважаючи на зростання ринкової вартості основних складових операційних витрат. Ліквідність компанії залишається на стабільному рівні, що додає впевненості інвесторам у виконанні Укрзалізницею своїх фінансових зобов’язань.

Коментарі
Додати коментар