До новин

У Раді працюють над новими законодавчими нормами щодо банкрутства

17 травня, 2019
Законодавство
У Раді працюють над новими законодавчими нормами щодо банкрутства

У парламентському комітеті з питань економічної політики триває опрацювання законодавчих ініціатив щодо відновлення платоспроможності та банкрутства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Голос України».

У квітні 2019 року за дорученням голови Верховної Ради до комітету було направлено на розгляд законопроекти, які регулюють відносини у сфері відновлення платоспроможності та банкрутства.

Зокрема, це проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про запобігання корупції» (№ 10247), де запропоновано внести зміни до статті 98 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», а також проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження принципів прозорості та публічності у сфері формування та реалізації державної військово-промислової політики (№ 10248), що має на меті вдосконалення механізму управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі, підвищення економії та ефективності використання бюджетних коштів унаслідок проведення прозорих і відкритих процедур закупівель для потреб оборони. Ним передбачається внести зміни до статей 29, 38, 39, 42 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

На опрацюванні в комітеті також перебуває проект закону про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства щодо недопущення скасування мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті, без прийняття спеціального закону (№ 10258).

Головною метою проекту, як ідеться в пояснювальній записці, є недопущення скасування мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті. Це має забезпечити справедливу реструктуризацію, соціальний захист та врятувати від бездомного життя сім’ї тих, хто не в змозі оплатити банкам кредити в іноземній валюті у зв’язку з різким падінням курсу гривні.

Коментарі
Додати коментар