До новин

З луцького підприємства стягнули більше 2 мільйонів боргу на користь Приватбанку

17 травня, 2019
Борги
З луцького підприємства стягнули більше 2 мільйонів боргу на користь Приватбанку

З луцького підприємства «Талфорт», яке займається оптовою торгівлею деталями для авто та ремонтом, стягнули 2,33 млн гривень на користь Приватбанку, оскільки воно не повернуло кредит у встановлений строк.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Волинські новини».

Так, Приватбанк звернувся з позовною заявою, в якій просив стягнути солідарно з Товариства з обмеженою відповідальністю «Талфорт» 2 мільйони 333 тисячі 733 грн, з них: 1 мільйон 707 тисяч 245 грн заборгованості за кредитом, 345 тисяч 242 грн заборгованості за відсотками, 281 тисяча 244 грн пені.

В процесі розгляду справи судом встановлено, що між «Приватбанком» як кредитором та підприємством «Талфорт» як позичальником було укладено кредитний договір, відповідно до якого передбачено кредитування відповідача банком за наявності вільних грошових ресурсів на цілі - поповнення обігових коштів, в обмін на зобов'язання позичальника по поверненню кредиту; сплаті процентів, винагороди в строки, визначені умовами договору шляхом перерахування кредитних коштів на підставі розрахункових документів позичальника.

За умовами кредитного договору відповідачу встановлено поновлювальну кредитну лінію в розмірі 1 796 500 грн зі строком повернення до 23 жовтня 2018 за користування кредитом встановлена процентна ставка 20% річних від суми залишку непогашеного боргу та 40% річних на суму простроченого непогашеного боргу.

Як вбачається із матеріалів справи, відповідач не повернув кредит у встановлений строк і загальний залишок боргу за наданим кредитом становить 1 707 245,53 грн.

Таким чином, суд вирішив повністю задовольнити позов Приватбанку про стягнення ТзОВ «Талфорт» 2 мільйони 333 тисячі гривень.

Коментарі
Додати коментар