До новин

Прем’єра фільму «Кодекс України з процедур банкрутства: як це було»

22 травня, 2019
Законодавство
Прем’єра фільму «Кодекс України з процедур банкрутства: як це було»

Вперше в Україні за підтримки інформаційного ресурсу «Банкрутство & Ліквідація» реалізовано унікальний проект – знято фільм-інтерв’ю про те, як народжувався доленосний для країни Кодекс з процедур банкрутства.

Нагадаємо 10 відомих фактів про Кодекс з процедур банкрутства:

  1. Ініціаторами проекту Кодексу вказано 26 народних депутатів VIII скликання Верховної Ради України. Головні «батьки» документу: Андрій Іванчук, Сергій Алєксєєв та Руслан Сидорович.
  2. Текст проекту Кодексу зареєстровано у Верховній Раді 26 лютого 2018 року. Менше ніж за місяць проголосовано у першому читанні – 20 березня 2018 року
  3. На друге читання в парламенті довелося чекати аж 7 місяців - до 17 жовтня 2018 року.
  4. Народні депутати розглядали у сесійній залі фінальний текст Кодексу протягом двох днів.
  5. До другого читання до проекту Кодексу було внесено 1335 поправок.
  6. 18 жовтня 2018 року Кодекс прийнято в другому читанні та в цілому.
  7. Документ має 111 сторінок, чотири книги, 137 статей та прикінцеві положення.
  8. Два місяці секретаріат Верховної Ради «редагував» текст документа, аби, в тому числі, врахувати правки внесені в Кодекс «с голосу» під час розгляду в сесійній залі.
  9. 21 грудня 2018 спікер Верховної Ради Андрій Парубій візує документ та направляє на підпис президенту України.
  10. Чотири місяці поспіль президент підписує Кодекс. Сталося це 19 квітня 2019 року. За два дні Кодекс було оприлюднено та він набрав законної чинності. 

Унікальність  відзнятого фільму-інтерв’ю полягає в тому, що протягом стрічки автори законопроекту, народні депутати Сергій Алєксєєв та Руслан Сидорович, а також партнер юридичної компанії Ario Юліан Хорунжий, у невимушеній атмосфері згадують найцікавіші та невідомі широкому загалу факти законотворчого процесу, який відбувся.

Модератором розмови ми запросили голову Комітету з банкрутства Асоціації адвокатів України, керуючого партнера ЮК «Алєксєєв, Боярчуков та партнери» Сергія Боярчукова. 

«Про новий Кодекс з питань банкрутства вже було багато сказано, та ще багато говоритимуть у майбутньому. Проте мало кому відомо, як насправді писався текст законопроекту та які труднощі спіткали його авторів у процесі. Ми маємо знати цю історію з перших вуст її літописців – авторів Кодексу», - розповів Сергій Боярчуков.


Фільм «Кодекс України з процедур банкрутства: як це було» вже готовий до перегляду на нашому youtube-каналі: 

https://youtu.be/XpUBgoEqtkw 

Коментарі
Додати коментар