До новин

Депутати Алєксєєв та Сидорович оприлюднили звернення до арбітражних керуючих

23 травня, 2019
Законодавство
Депутати Алєксєєв та Сидорович оприлюднили звернення до арбітражних керуючих

Народні депутати України, автори Кодексу з процедур банкрутства України звернулися до професійної спільноти арбітражних керуючих із закликом створити міжінституційний майданчик.

Звернення оприлюднив народний депутат Сергій Алєксєєв на своїй офіційній сторінці Facebook.

Законотворці впевненні, що ухвалення Верховною Радою України і підписання президентом Кодексу з процедур банкрутства наближає сферу вирішення неплатоспроможності до наступного етапу еволюції. 

«Ми вдячні всім із вас, хто долучився до розробки Кодексу з процедур банкрутства - як до обговорення, так і до написання та роботи в комітетах. Сьогодні ми стоїмо перед наступними викликами, від відповіді на які залежить успіх практичної реалізації принципів, закладених в Кодекс, зокрема, забезпечення принципу верховенства права у процедурах вирішення неплатоспроможності і реальної незалежності професії арбітражних керуючих.

Відтак, ми виступаємо з ініціативою об’єднання зусиль арбітражних керуючих та фахівців у сфері вирішення неплатоспроможності і створення міжінституційного майданчика, не пов’язаного та не підконтрольного жодній з персоналій, команд та фірм на юридичному ринку чи жодній державній установі. Метою такого об’єднання повинно стати створення належних умов для гідної організації підготовки і проведення установчого з’їзду саморегулівної організації арбітражних керуючих, як єдиного, незалежного і професійного об’єднання», - йдеться у звернені.

Автори Кодексу впевнені, що метою такого майданчика повинні стати - не суперечки про персоналії майбутніх обличь єдиної СРО, не лобіювання команд чи компаній, але натомість конструктивна професійна дискусія про принципи і нормативну базу, на якій здійсниться формування такої СРО.

«Відтак, одночасно іншою, не менш важливою метою об’єднання має стати формування професійного ядра, робочої групи з фахівців процедур банкрутства, які готові працювати над розробкою нормативної бази, що вимагається Кодексом», - наголошується у зверненні.

Народні депутати акцентують увагу арбітражних керуючих України на тому, що сьогодні ми маємо історичний шанс кожен своїми і нашими спільними зусиллями забезпечити справжню незалежність професії арбітражних керуючих, що матиме наслідком захист законних інтересів усіх учасників процедур вирішення неплатоспроможності і успішне досягнення цими процедурами головної функції – оздоровлення економіки України.

Коментарі
Додати коментар