До новин

Борги перед Нафтогазом: Суди Люксембургу та Нідерландів розглянуть питання арешту активів Газпрому

31 травня, 2019
Законодавство
Борги перед Нафтогазом: Суди Люксембургу та Нідерландів розглянуть питання арешту активів Газпрому

Попередні слухання за позовом "Нафтогаз України" на адресу люксембурзьких підрозділів найбільших банків і "Газ Капітал С.А." щодо арешту будь-якої заборгованості і активів "Газпрому" заплановані на червень 2019 року.

Це вказав "Газпром" у своїй квартальній звітності за МСФЗ, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Позов був поданий 15 лютого 2019 року. "Газпром" 15 квітня 2019 року в цілях захисту своїх прав звернувся до суду Люксембургу із заявою про оскарження арешту і вступу в процес.

"Газпром" з метою недопущення порушення своїх прав і законних інтересів 24 травня 2019 року оскаржив в Апеляційному суді м. Люксембурга рішення люксембурзького суду від 12 березня 2019 року, яке не набрало чинності, про визнання і приведення у виконання на території м. Люксембурга арбітражного рішення по транзиту. Дату слухань у справі не призначено", - також пише російська компанія.

Компанія повідомила також, що слухання в суді Нідерландів за позовом "Нафтогазу України" про визнання і приведення у виконання арбітражного рішення у справі про транзит заплановані на грудень 2019 року. Позов був поданий "Нафтогазом" 17 вересня 2018 року.

Нагадаємо, у січні у Високому суді міста Амстердам закінчилося слухання щодо виконання рішення Стокгольмського арбітражу, зокрема щодо примусового стягнення активів "Газпрому" у Нідерландах.

Коментарі
Додати коментар