До новин

Зеленський назвав заяви про дефолт України чутками і «продуманими акціями»

06 червня, 2019
Борги
Зеленський назвав заяви про дефолт України чутками і «продуманими акціями»

Президент Володимир Зеленський називає чутками інформацію про нібито запланований економічний дефолт в Україні.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Twitter Адміністрації президента.

"Що стосується дефолту - це чутки. Це продумані акції, які не мають нічого спільного з моєю офіційною позицією", - цитуються слова Зеленського на зустрічі з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом.

Як повідомлялося, екс-співвласник Приватбанку Ігор Коломойський в інтерв`ю Financial Times сказав, що виступає за оголошення Україною дефолту, зазначаючи, що потрібно брати приклад із Греції. "На мою думку, ми маємо ставитися до наших кредиторів, як Греція. Це приклад для України", - сказав він.

Новопризначений секретар РНБО Олександр Данилюк заявив: "Я не думаю, що президент прислухається зараз до таких порад. У нього наразі сформована команда людей, до яких він прислухається. Ще раз наголошу: є позиція окремих бізнесменів. Позиція держави полягає в іншому - держава має захищати інтереси громадян", - сказав він на брифінгу в Києві. Данилюк наголосив, що невиконання Україною своїх зобов`язань за борговими інструментами є "дорогою в нікуди", що підриває довіру до держави і яка одразу призведе до наслідків, які негативно відчують на собі українці. "Тому такі рішення навіть не розглядаються", - заявив він.

Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що можливий дефолт призведе до серозних наслідків, від яких постраждає насамперед населення країни. Він наголосив, що завдання держави на сьогодні зробити все для обслуговування боргу, а також для збереження репутації як країни, яка поважає свої зобов`язання.

Коментарі
Додати коментар