До новин

Борг держави гірникам перевищив мільярд гривень - Волинець

13 червня, 2019
Борги
Борг держави гірникам перевищив мільярд гривень - Волинець

В Україні заборгованість із заробітної плати гірникам на державних шахтах перевищила 1,1 млрд гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Facebook-сторінку голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця.

"За оперативними даними Міненерговугілля станом на 11 червня загальна заборгованість гірникам вже становить 1,135 млрд гривень. Шахтарям Донеччини не віддали зароблених 447,8 млн гривень, Львівщини - 417,1 млн гривень, Луганщини - 224,5 млн гривень", - розповів Волинець.

Він повідомив, що делегація страйкуючих шахтарів Львівської області прибула до Києва для зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Гірники мають намір обговорити врегулювання ситуації з виплати заробітної плати.

"Про зустріч з прем'єр-міністром домовився мер Червонограда Андрій Залівський. До складу делегації входить також профспілковий лідер Василь Семканич", - зазначив Волинець.

За його словами, шахтарі держпідприємства Львіввугілля проводять акцію протесту з вимогами погасити заборгованість із заробітної плати. "Обіцяні міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом кошти працівники ще не отримали", - зазначив Волинець.

Як повідомив глава профспілки, ситуація із заборгованістю доходить до критичної точки, оскільки шахтарі не отримали зарплату за останні три місяці роботи.

"Якщо вимоги трудового колективу залишаться невиконаними - 13 червня акції протесту гірників Львівщини відбудеться в Києві", - повідомив Волинець.

Коментарі
Додати коментар