До новин

МВФ поки мовчить про ймовірну нову програму співпраці з Україною

14 червня, 2019
Борги
МВФ поки мовчить про ймовірну нову програму співпраці з Україною

МВФ очікує завершення парламентських виборів в Україні, щоб продовжити переговори про подальшу співпрацю з країною.

Про це розповів представник Фонду Джеррі Райс на брифінгу, що відбувся у четвер, 13 червня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

"Очікуємо завершення виборів до того, як рухатися далі", - прокоментував він питання журналістів стосовно слів заступника глави Адміністрації президента України Олексія Гончарука про ймовірний запуск нової 3-4 річної програми з МВФ наприкінці 2019 року.

Райс зауважив, що у травні в Україні працювала місія МВФ, яка мала початкові дискусії з президентом Володимиром Зеленським.

Нову програму співпраці між Україною та МВФ у рамках механізму stand-by було затверджено 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько $3,9 млрд. При цьому SDR1 млрд (майже $1,4 млрд) надано відразу, тоді як решту коштів виділятимуть за підсумками піврічних переглядів програми в 2019 році.

Місія МВФ працювала в Україні в травні, однак поїхала без рекомендацій про виділення чергового траншу. Глава місії МВФ Рон ван Роден заявив, що місія готова повернутися до Києва після проведення парламентських виборів і формування нового уряду. Водночас експерти МВФ дійшли висновку щодо реалістичності грошово-кредитної та податково-бюджетної політики, зазначив Рон ван Роден.

Коментарі
Додати коментар