До новин

ДФС заявила про 525 млн грн боргу «Трейд Коммодіті», що перебуває у процедурі банкрутства

19 червня, 2019
Законодавство
ДФС заявила про 525 млн грн боргу «Трейд Коммодіті», що перебуває у процедурі банкрутства

7 травня Госпсуд Дніпропетровської області відкрив провадження в справі №904/1693/19 про визнання банкрутом ТОВ «Трейд Коммодіті» (за ініціативою ТОВ «Нова Трейд Груп» з вимогами 2,8 млн грн), а також ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Офіс великих платників податків ДФС в рамках цієї справи заявив про грошові вимоги до боржника на 525 млн грн.

Також ТОВ «Глобус» подало заяву про визнання його вимог на 549 млн грн, а «Центренерго» - про вимоги на 336 млн грн.

За даними профільного видання enkorr, у 2018 році в процедуру банкрутства пішли й інші афілійовані з «Трейд Коммодіті» компанії - «Хімпродторг ЛТД» і «Укр Петрол».

Група «Трейд Коммодіті» в початку 2016 року стала активним учасником державних тендерів. За результатами 2018 року на неї припадало 35% всіх поставок пального для Міноборони (в 2017 році - 60%) і 40% - для «Укрзалізницю» (в 2017 році - 50%).

Журналістські розслідування вказували на підтримку «Трейд Коммодіті» нардепом Олександром Грановським, який був близьким до екс-президента Петра Порошенка.

У жовтні 2017 року бізнесмен Андрій Адамовський, раніше відомий своєю співпрацею з Грановським, заявив, що є одним з інвесторів цієї компанії. Другим інвестором був названий Володимир Трофименко. Наразі він, як і засновник «Трейд Коммодіті» Вадим Майко, під слідством НАБУ.

Коментарі
Додати коментар