До новин

Російський Сбербанк відсудив за борги донецьку кондитерську фабрику АВК

21 червня, 2019
Борги
Російський Сбербанк відсудив за борги донецьку кондитерську фабрику АВК

Господарський суд Донецької області частково задовольнив позов російського Сбербанку у справі №905/21/17 і стягнув за борги у 56 мільйонів доларів Кондитерську фабрику АВК, розташовану в окупованому Донецьку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Finbalance.

Як зазначається у судовому рішенні, стягнення майна відбудеться через торги.

Згідно з судовими матеріалами, заставна вартість донецької кондитерської фабрики (за договором про відкриття кредитної лінії №04-В/09/22/ЮО від 15.10.2009) становила 45,6 млн грн.

Нагадаємо, що у рамках цього ж кредитного договору в січні 2018 року Госпсуд Закарпатської області видав наказ про стягнення за борги перед Сбербанком також кондитерської фабрики АВК на Закарпатті.

А в січні 2019 року Господарський суд Києва відновив провадження про стягнення на предмет застави за позовом банку до Кондитерської фабрики АВК в Луганську.

Нагадаємо, "Промінвестбанк", який належить російській держкорпорації "Внєшекономбанк", відсудив у "Кондитерської фабрики А.В.К" завод у Дніпрі за борги за договором про відкриття кредитної лінії в 1,37 мільярда гривень.

Компанії АВК належать три заводи - в Дніпрі, Луганську та Донецьку (контроль над двома останніми компанія втратила - ред). Загальна кількість співробітників - 3,5 тис осіб.

До 2014 року 70% доходів АВК припадало на російський ринок, на ньому група займала 6% ринку шоколадної продукції. Після введення Росією ембарго в тому ж році цей ринок був повністю втрачений.

Коментарі
Додати коментар