До новин

Уряд анонсував Тиждень права, що відбудеться у грудні

29 липня, 2019
Законодавство
Уряд анонсував Тиждень права, що відбудеться у грудні

Традиційно у грудні в Україні вже 11 рік поспіль відбудеться Всеукраїнський тиждень права.

Заплановано проведення правових уроків, лекцій та семінарів, презентація видань правового змісту, благодійний захід «Правники — суспільству», правничий конкурс ім. В. Корецького та багато іншого, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Відповідне розпорядження «Про затвердження плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права» прийняв  Кабінет Міністрів України.

У прес-службі Міністерства юстиції зазначили, що заплановані ініціативи реалізовуватимуть міністерства, центральні органи виконавчої влади, координаційні центри з надання правової допомоги, обласні та Київська міська державна адміністрація.

Завдання Тижня — сприяти формуванню правової культури та правової свідомості у суспільстві, підвищувати рівень знань громадян щодо гарантованих Конституцією та законами України їхніх прав у різних сферах життя.

Урядовий план заходів Всеукраїнського тижня права–2019, передбачає: тематичні та виховні уроки у закладах середньої освіти; лекції, науково-практичні семінари, конференцій, екскурсії, майстер-класи, конкурси, ігри, змагання у закладах освіти та культури, військових частинах, установах виконання покарань та в підпорядкованих установах; конкурс робіт (відеороликів, мультфільмів), присвячених правам людини; мистецькі виставки, засідання книжкових клубів, медіатек, презентацій видань про права людини та іншої літератури правового змісту; виставки-форуми та благодійні заходи «Правники — суспільству»; міжнародний правничий конкурс імені В. М. Корецького; дні «відкритих дверей» органів виконавчої влади та ще багато іншого.

До проведення заходів щорічно долучається велика кількість громадських та студентських організацій, юридичних компаній, закладів освіти, правників та активістів.

 

Коментарі
Додати коментар