До новин

Позичальникам банку “Михайлівський” дали ще півроку на реструктуризацію боргів

01 серпня, 2019
Борги
Позичальникам банку “Михайлівський” дали ще півроку на реструктуризацію боргів

Фізичні особи-позичальники ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ», які мають заборгованість за споживчими бланковими кредитами / овердрафтами, можуть ще протягом півроку скористатися умовами реструктуризації заборгованості – до 11 січня 2020 року включно.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Відповідний наказ уповноваженої особи Фонду на ліквідацію банку виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – ФГВФО) погодила 22 липня 2019 року.

«Позичальники, які беруть участь у програмі реструктуризації свого боргу, отримують кілька переваг: від пільгової процентної ставки (0,1% на місяць) та не застосування на період реструктуризації нарахування штрафних санкцій і комісій до можливості повністю погасити заборгованість перед банком і, отримавши відповідну довідку, відновити свою кредитну історію, а також захистити себе від претензій з боку недобросовісних колекторів, які начебто мають право на стягнення боргу. Прийняти умови договору реструктуризації можна автоматично, сплативши до банку 10% від суми заборгованості за основною сумою кредиту в строк до 11 січня 2020 року», - пояснила заступник директора-розпорядника ФГВФО Наталія Рудуха.

Основна сума кредиту розраховується станом на 9 липня 2018 року. Для всіх позичальників також встановлено єдину кінцеву дату погашення заборгованості за кредитним договором – 11 липня 2020 року. З дати акцептування позичальником договору реструктуризації встановлюється така черговість погашення заборгованості за кредитом:

  • погашення процентів, нарахованих відповідно до умов реструктуризації - 1,2% річних (0,1% на місяць);
  • погашення основної суми кредиту;
  • погашення процентів, нарахованих та несплачених станом на дату акцепту позичальником договору реструктуризації.

Відзначимо, позичальникам, які приєдналися раніше до умов реструктуризації боргу, не потрібно додатково сплачувати 10% від основної суми заборгованості за кредитним договором.

За весь період дії умов реструктуризації з 2 березня 2017 року позичальниками була здійснена оплата понад 51 тис. кредитних договорів. Майже 10,3 тис. позичальників протягом квітня 2017 – червня 2019 років повністю виконали свої зобов’язання перед банком.

Коментарі
Додати коментар