До новин

З початку року дефолт оголосили 52 світові компанії

30 червня, 2015
Банкрутство підприємств
З початку року дефолт оголосили 52 світові компанії

Вже 52 корпоративних емітента оголосили про дефолт з початку 2015 року, що є найгіршим результатом з кризового 2009 року.

Про це йдеться в статті аналітичного підрозділу Standard & poor's, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За весь 2014 рік S&P нарахувало в світі в цілому 60 випадків корпоративного дефолту.

На цьому тижні 52-ю стала американська вугільна компанія Walter Energy Inc., яка не змогла знайти коштів для виплати відсотків по пріоритетними векселями з погашенням у 2020 році.

«З 52 емітентів, які вже не змогли виконати грошові зобов'язання цього року, 31 компанія розташована в США, 12 - у країнах, що розвиваються, сім - в Європі і дві - в інших розвинених країнах», - заявила керівник аналітичного підрозділу світових ринків цінних паперів з фіксованим доходом в S&P Дайан Вацца.

Вона пояснила, що 19 компаній оголосили дефолт через пропуск виплат процентів або основної суми боргу, 11 емітентів подали заяви про банкрутство, 13 - провели обмін боргу в стресових умовах (distressed exchange, еквівалент дефолту), у шести випадках дефолт був конфіденційним, у двох спрацювало втручання регуляторів, ще в одному - реорганізація на вимогу суду.

Коментарі
Додати коментар