До новин

ОПЗ закликає Зеленського відреагувати на намір ФДМ призначити нового керівника заводу

12 серпня, 2019
Новини
ОПЗ закликає Зеленського відреагувати на намір ФДМ призначити нового керівника заводу

В ПАТ «Одеський припортовий завод» розцінюють наміри Фонду держмайна спільно з Кабінетом міністрів України призначити нового керівника підприємства як рейдерство і закликають президента України відреагувати на це.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву заступника директора ОПЗ Миколу Щурика у Facebook.

За його словами, незважаючи на запуск підприємства після більш ніж річного простою, колектив заводу знаходиться в передстрайковому стані і «готовий їхати в Київ, щоб виборювати своє майбутнє тоді як стара влада знаходиться в агонії і намагається зупинити і захопити завод».

«Як нам стало відомо, в.о. (глави) ФДМУ Віталій Трубаров, всупереч закону і здоровому глузду, спочатку намагався зупинити виробництво, а тепер організував фінальну «гастроль» і відправив документи в КМУ на зміну керівника ОПЗ . Відзначаємо, що всі ці дії є незаконними і підлягають оцінці і відповідного реагування правоохоронних органів, і можуть привести до руйнування заводу», - написав Щурик.

Також він додав, що запуск заводу став можливий тільки після звернення до Президента, «у якого ми просили тільки одне – дати відновити виробництво з дотриманням закону і не створювати штучних перепон».

«Саме завдяки реакції на наше звернення, стало можливо врегулювати поточні проблеми, провести прозорий відбір і відновити виробництво», - констатував топ-менеджер.

При цьому він доклав до посту копію звернення членів трудового колективу ОПЗ, датованого 10 серпня поточного року, в якому закликають главу держави «не допустити рейдерської зміни керівництва і подальшого рейдерського захоплення ПАТ «ОПЗ» в останні дні роботи старого Кабміну і «народних обранців».

Як йдеться у повідомленні, в кінці липня поточного року ОПЗ почав передпускові роботи, а з початку серпня розпочав випуск аміаку і карбаміду. Завод запустився за договором переробки давальницької сировини від компанії «Агро Газ Трейдинг».

«Згідно з цією угодою, мінімальний період співпраці компаній складе чотири місяці з можливістю подальшої пролонгації за погодженням наглядовою радою ОПЗ. Щомісяця завод буде отримувати близько 60 млн куб. м. газу на місяць», - резюмував Щурик.

При цьому гендиректор «Агро Газ Трейдинг» Олександр Горбуненко повідомляв, що договір з ОПЗ підписаний до 1 грудня 2019 року. Він передбачає постачання щонайменше 240 млн куб. м. природного газу протягом чотирьох місяців.

Вироблений заводом карбамід піде на експорт, але компанія готова до переговорів з його поставки і на внутрішній ринок. Щонайменше 250 тис. тон карбаміду планується відвантажити на зовнішній ринок, ще 30 тис. тон можуть бути реалізовані всередині країни. На внутрішній ринок також планується поставити 32 тис. тон аміаку.

ОПЗ простоює з кінця квітня 2018 року. Його робота зупинилася через порушення постачальником ТОВ «Всеукраїнська Енергокомпанія» договору з «Укртрансгазом».

ОПЗ називав роботу на давальницьких умовах єдиним можливим варіантом відновлення виробництва в умовах провалу спроб приватизації та накопиченої заборгованості за газ перед НАК «Нафтогаз України», яка перевищує 1,5 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар