До новин

Рада дозволила арешт голови Апеляційного суду Києва

01 липня, 2015
Резонансні справи
Рада дозволила арешт голови Апеляційного суду Києва

Верховна Рада України підтримала проект постанови №2185а про надання згоди на затримання і арешт голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка.

За відповідне рішення проголосували 273 нардепи при 226 мінімально необхідних, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Ініціював проект постанови про арешт Чернушенка комітет ВРУ з питань правової політики та правосуддя.

«В матеріалах подання сказано, що суддя Чернушенко підозрюється в тому, що впродовж тривалого проміжку часу - з осені минулого року до червні 2015 р. - неодноразово отримував СМС-повідомлення від осіб, прізвища який в поданні не зазначені, в яких висловлювалися побажання щодо розгляду певних судових справ в інтересах певних осіб. Переслідуючи мету отримання матеріальної вигоди за саме такий розгляд справ, відповідно до матеріалів подання, голова Апеляційного суду м. Києва Антон Чернушенко давав вказівку апарату Апеляційного суду, який, виконуючи його вказівку, втручався в роботу автоматизованої системи документообігу суду та, порушуючи принцип випадковості розподілу справ, забезпечували спрямування справ саме в ту колегію, у складі якої працював суддя Чернушенко», - заявив голова Верховного суду України Ярослав Романюк під час представлення подання у Верховній Раді України.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, під час обшуку будинку голови Апеляційного суду Києва знайшли елітні меблі і авто.
Коментарі
Додати коментар