До новин

Укрексімбанк реструктуризує борги групи "Альтком"

10 вересня, 2019
Борги
Укрексімбанк реструктуризує борги групи "Альтком"

Укрексімбанк відкрив процедуру фінансової реструктуризації заборгованості ТОВ “Шляхове будівництво “Альтком”, повідомляє Секретаріат з фінреструктуризації (при Незалежній асоціації банків України).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Finbalance.

Серед пов’язаних осіб боржника фігурує в т.ч. ТОВ "ФПГ "Альтком", Altсom B.V. Private LLC, Altсom Global N.V., Корпорація будівельників автомобільних доріг та транспортних споруд «Альтком».

Як повідомлялося, група “Альтком” має значні борги в т.ч. перед Промінвестбанком.

31.07.2019 Східний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу ТОВ “Шляхове будівництво “Альтком” та залишив без змін рішення Госпсуду Донецької області від 20.03.2019 (в справі №905/2508/15), яким було задоволено позов Промінвестбанку та стягнуто з компанії-скаржника (як поручителя ТОВ «Снабтрейдкомпані») 62,7 млн дол заборгованості за договором кредитної лінії №15-93/19-21/13 від 29.11.2013.

22.12.2018 Госпсуд Донецької області видав наказ про примусове виконання рішення в справі №905/2368/15 про стягнення 64,3 млн дол з "Снабтрейдкомпані" на користь Промінвестбанку (перед цим - 29.11.2018 - Східний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу "Снабтрейдкомпані" та залишив без змін рішення Госпсуду Донецької області від 12.09.2018, яким частково було задоволено позов Промінвестбанку та вирішено стягнути з ТОВ "Снабтрейдкомпані" вказану суму на підставі згаданого кредитного договору).

У минулі роки обсяг позовних вимог Промінвестбанку до компаній, пов’язаних з групою “Альтком”, сягав під 10 млрд грн.

У держреєстрі кінцевими бенефіціарами ТОВ "Шляхове будівництво "Альтком" вказані Олександр Тісленко та компанія Altcom Global N.V.

Раніше група «Альтком» називала Олександра Тісленка та Сергія Павлічева своїми кінцевими бенефіціарами, тоді як спостерігачі неофіційно пов’язували цю групу в т.ч. з Борисом Колесніковим (віце-прем’єр в уряді Азарова, який курував підготовку до Євро-2012), однак він це спростовував.

Підставою для припущень щодо пов`язаності групи з Б. Колесніковим стало те, що під час підготовки України до "Євро-2012" "Альтком" отримав багато великих держзамовлень на будівництво аеропортів, стадіонів, доріг тощо, часто - за процедурою закупівлі в одного учасника (за підрахунками «Наших грошей», йшлося про 13 млрд грн).

Водночас у 2019 році з`явилися неофіційні сигнали про можливі зв`язки "Альткома" з Рінатом Ахметовим (близьким до якого є Б. Колесніков).

Коментарі
Додати коментар