До новин

Україна продовжує консультації із МВФ

16 вересня, 2019
Борги
Україна продовжує консультації із МВФ

Із місією Міжнародного валютного фонду Україна веде активні консультації, заявила міністерка фінансів України Оксана Маркарова.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Вона зазначила, що поки уряд не може поділитися подробицями переговорів.

На брифінгу 15 вересня міністерка фінансів України Оксана Маркарова зазначила: "Місія працює. Ми поки нічого не коментуємо, тому що робота тільки розпочалася. Тривають активні консультації. Якою буде програма і якими будуть умови, ми повідомимо, коли буде вимальовуватися ця програма, ми тоді зможемо поділитися".

У жовтні 2018 року МВФ і влада України домовилися про програму співпраці у форматі stand-by на загальну суму $3,9 млрд. У МВФ заявили, що перегляд програми проводитимуть що півроку. Україна в межах програми отримала один транш у розмірі $1,4 млрд у грудні.

Згідно з меморандумом між Україною та Міжнародним валютним фондом, у межах нової програми співпраці ціна на газ для населення має підвищитися.

У травні 2019 року на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським глава місії МВФ Рон ван Роден говорив, що у МВФ не бачать перешкод для подальшого співробітництва з Україною.

Місія МВФ прибула в Київ 11 вересня. У Фонді кажуть, що головною вимогою до Україні є створення ефективної антикорупційної структури.

Коментарі
Додати коментар