До новин

Рада ухвалила закон про стимулювання інвестдіяльності

23 вересня, 2019
Законодавство
Рада ухвалила закон про стимулювання інвестдіяльності

Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Facebook виконавчий директор Незалежної асоціації банків Олена Коробкова.

«НАБУ вітає прийняття Парламентом проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні», реєстр. № 1059», - пише вона.

За словами експерта, запровадження нового інституту забезпечення - довірчої власності, дозволить зменшити ризики кредиторів, пов’язані з поверненням проблемної заборгованості та створить передумови для зростання обсягів кредитування.

Крім того, зазначає Коробкова, скасування вимоги про обов’язкове проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок при передачі їх в заставу, за винятком земельних ділянок, що належать до державної і комунальної власності, сприятиме зменшенню витрат при укладенні договору іпотеки земельних ділянок.

Також, за словами директора НАБУ, законом пропонується вдосконалити процедуру присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна; виключити необхідність застосування печаток суб’єктами приватного права, які не виконують публічні (делеговані) повноваження, та інші зміни.

Коментарі
Додати коментар