До новин

У Раді ініціюють ліквідацію ФОПів по-новому: без штрафів за несплату ЄСВ

08 жовтня, 2019
Законодавство
У Раді ініціюють ліквідацію ФОПів по-новому: без штрафів за несплату ЄСВ

Голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев зареєстрував законопроект №2190, яким пропонує на 30 днів скасувати штрафи за несплату ЄСВ для ФОПів та самозайнятих осіб, які не сплачували податки за періоди без доходів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на текст законопроекту, опублікований на сайті Верховної Ради.

"Як свідчить практика, значна кількість самозайнятих осіб та фізичних осіб-підприємців, які не отримують доходу і фактично не здійснюють будь-якої підприємницької діяльності, досі не ініціювали процедуру державної реєстрації припинення підприємницької діяльності чи зняття з обліку як самозайнятих осіб, а отже, таким особам буде нараховано штрафні санкції та пеню за несплату ЄСВ", - йдеться у пояснювальній записці.

За словами Гетманцева, законопроект розроблений з метою  унеможливлення застосування несправедливих штрафних санкцій щодо ФОПів та самозайнятих осіб, які не сплачували ЄСВ за періоди, протягом яких вони не отримували доходів.

Автор законопроекту пропонує ввести 30-денний період з моменту набуття чинності документа, протягом якого самозайняті особи зможуть здійснити реєстрацію припинення підприємницької діяльності без застосування до них штрафів за несплату ЄСВ.

Зазначимо, з 1 січня 2017 року ФОПи і самозайняті особи, які не отримують дохід від підприємницької діяльності, зобов'язані сплачувати єдиний соціальний внесок на рівні мінімального страхового внеску за місяць (у 2019 році - 918 грн).

Коментарі
Додати коментар