До новин

Збитковий порт на Одещині накопичив більше 17 мільйонів боргів

08 жовтня, 2019
Борги
Збитковий порт на Одещині накопичив більше 17 мільйонів боргів

Морський порт у місті Рені, розташований у гирлі Дунаю, заборгував майже 13 млн гривень податку за землю,та більше 4 млн гривень зарплатні працівникам.

Про це "Слідство.Інфо" дізналося з аудиторського звіту Ренійського морського торговельного порту, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

На території порту до 2030 року діє спеціальна економічна зона "Рені", покликана розвивати його за допомогою інвестицій. Інвестори порту, як і сам порт, звільнялися б від сплати податків.

Закон про спеціальну економічну зону ухвалили ще у 2000 році, але, як зазначили в Держаудитслужбі, діє він лише на папері.

Наразі адміністрація порту та орендарі повинні сплачувати податки на загальних умовах. З 94 гектарів порту використовується лише третина території, а сам порт працює у збиток.

До того ж, як підрахували в Держаудитслужбі, станом на 1 червня 2019 року заборгував понад 8 млн гривень податку за користування землею. Ще близько 4,5 мільйони — невиплачені штрафи та відсотки за непогашену вчасно заборгованість.

Для порівняння, за перше півріччя 2019 року порт заробив лише 19,5 млн гривень, а за весь минулий рік — 36 млн гривень. При тому, що витрати порту за 2018 рік були на майже 20 млн більшими, ніж дохід.

Також за останні три роки порт втратив понад 6 млн гривень від утримання збиткової нерухомості — санаторію, спорткомплексу та гуртожитку для працівників порту. Але не зміг виплатити своїм працівникам близько 4,5 млн гривень зарплатні.

Коментарі
Додати коментар