До новин

Новий глава Мін’юсту вважає, що юристи в держорганах мають бути високооплачуваними

09 жовтня, 2019
Законодавство
Новий глава Мін’юсту вважає, що юристи в держорганах мають бути високооплачуваними

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що робота юристів у державних органах має бути високооплачуваною, а також мати високий статус і репутацію.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Уже завтра ми внесемо і Кабмін підтримає, очевидно, рішення про те, що Міністерство юстиції більше не здійснюватиме перевірок сталої систематизації законодавства, сталої правової роботи та не даватиме висновків у питанні призначення керівників юридичних служб", - сказав він на заході з керівниками юридичних служб державних органів на тему "Правила однакові для всіх" у вівторок у Києві.

Крім того, за словами Малюськи, Мін'юст має намір працювати над тим, щоб реформувати нормотворчу функцію органів влади, зокрема парламенту.

"Загальний тренд буде однозначно, що законодавство має йти за напрямом більшої зрозумілості для пересічного громадянина", - додав міністр.

Серед іншого Малюська наголосив, що статус юриста в юридичній службі держоргану має бути високим, а посада - високооплачуваною.

"Статус юристів державної служби має бути високим, мати хорошу репутацію, бути високооплачуваним, зарплати мають бути конкурентними", - заявив він.

Коментарі
Додати коментар