До новин

Фонд гарантування просить Раду дозволити укладання мирових угод з власниками банків-банкрутів

10 жовтня, 2019
Законодавство
Фонд гарантування просить Раду дозволити укладання мирових угод з власниками банків-банкрутів

Фонд гарантування вкладів фізосіб розробив законопроект, в якому пропонується надати йому можливість продовжити ліквідацію банку-банкрута до того часу, поки усі його активи не будуть продано, а кошти спрямовано на розрахунки з кредиторами.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Як зазначається, у разі, коли після продажу активів залишились непогашеними вимоги кредиторів, у тому числі 200+, Фонд фіксує збитки та вживає заходів щодо стягнення шкоди з колишніх власників, пов’язаних з банком осіб і керівників банку - після його вилучення з держреєстру юросіб.

Крім цього, ФГВФО пропонує передбачити можливість позасудового досягнення домовленостей з пов’язаними особами щодо відшкодування ними збитків. Зокрема, передбачено механізм відступлення прав вимоги, укладення мирової угоди, у т.ч. зменшення обсягу позовних вимог, із затвердженням такої мирової угоди судом, відмови від звернення до суду у визначених Фондом випадках.

Як зазначається, кошти, що будуть стягнуті з пов’язаних осіб уже після завершення ліквідації банку, спрямовуватимуться на задоволення вимог кредиторів у тій черговості, що визначена чинним законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Передбачається, що акціонери, пов’язані з банком особи відповідатимуть за збитки усім своїм майном.

Коментарі
Додати коментар