До новин

Кодекс з процедур банкрутства почне діяти вчасно

16 жовтня, 2019
Законодавство
Кодекс з процедур банкрутства почне діяти вчасно

Кодекс з процедур банкрутства почне діяти вчасно, оскільки сьогодні члени парламентського комітету з питань економічної політики не підтримали жодного з зареєстрованих законопроектів, які передбачали відтермінування набуття чинності цього нормативного акту.

Про це заявив партнер Аrio Law Firm Руслан Сидорович на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент інформаційного порталу «Банкрутство & Ліквідація».

«Гаряча новина!!! Кодекс з процедур банкрутства таки почне діяти з 21 жовтня 2019 року! Щойно Комітет ВРУ з питань економічної політики прийняв рішення не підтримувати законопроекти 2131 та 2131-1 щодо відтермінування початку дії Кодексу».

Адвокат подякував Мін'юсту в особі заступника міністра Валерії Коломієць за те, що вдалось організувати роботу відповідних департаментів та у короткі строки підготувати всі необхідні підзаконні акти, аби Кодекс з процедур банкрутства запрацював 21 жовтня 2019 року.

«Проте це звичайно ж не означає, що робота над удосконаленням Кодексу зупиняється. Робоча група вже найближчим часом фінішує перший точковий законопроект по вирішенню найнагальніших точкових питань, які не стосуються змісту самого Кодексу», - анонсував Сидорович.

Нагадаємо, у Верховній Раді було зареєстровано два законопроекти, які передбачали відтермінування набрання чинності Кодексу з процедур банкрутства. Проект закону №2131-1 зареєстрували народні депутати від «Слуги народу» Тарас Тарасенко й Олексій Мовчан. Документ пропонував відстрочити початок роботи Кодексу до 1 січня 2020 року.

Законопроект №2131 подав нардеп від «Опозиційної платформи — За життя» Микола Скорик. Парламентар пропонував відкласти старт роботи Кодексу до вересня наступного року.

Наразі обидва документи не пройшли слухання у комітеті з питань економічної політики. Тож, 21 жовтня 2019 року Кодекс з процедур банкрутства набере чинності.  

Обговорити новели Кодексу з процедур банкрутства професійна спільнота зможе під час Круглого столу: Старт vs Стоп: Судний день реформи банкрутства, який організує інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація за підтримки юридичної компанії EQUITY Law Firm  21 жовтня (понеділок) з 11:00 до 14:00 в інформаційному агентстві «Укрінформ (вул. Б. Хмельницького, 8/16, 2 поверх, зала №2). Участь – безкоштовна, за попередньою акредитацією. Детальніше за посиланням: https://bankruptcy-ua.com/news/12784

Коментарі
Додати коментар