До новин

У Мін’юсті пояснили, навіщо страхуватимуть відповідальність арбітражних керуючих

17 жовтня, 2019
Законодавство
У Мін’юсті пояснили, навіщо страхуватимуть відповідальність арбітражних керуючих

Кабмін прийняв постанову, якою врегульовується питання щодо умов і порядку страхування професійної відповідальності арбітражного керуючого, і в Мін’юсті пояснили, як це працює.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу міністерства.

Перший заступник міністра юстиції Євгеній Горовець нагадав, що Кодекс з процедур банкрутства, який незабаром буде введено в дію, забороняє арбітражному керуючому здійснювати діяльність без укладення відповідного договору страхування. Страхування професійної діяльності є прогресивним інструментом, який дозволяє забезпечити належну якість відповідних послуг та мінімізувати втрати зацікавлених осіб у випадках, коли така діяльність не відповідає встановленим стандартам.

«У зв'язку з цим постановою передбачається, що загальні умови і порядок здійснення страхування професійної відповідальності арбітражного керуючого будуть визначатися правилами страхування, які затверджуються страховиком. Водночас конкретні умови страхування визначатимуться у відповідних договорах страхування», ‒ пояснив Горовець.

Нагадаємо, 16 жовтня Кабінет міністрів на своєму засіданні схвалив порядок та умови страхування професійної відповідальності арбітражного керуючого.

Коментарі
Додати коментар