До новин

Краху інституту банкрутства фізичних осіб вдалось уникнути – процедура запрацює з 21 жовтня

17 жовтня, 2019
Законодавство
Краху інституту банкрутства фізичних осіб вдалось уникнути – процедура запрацює з 21 жовтня

Народний депутат України, співавтор Кодексу з процедур банкрутства Сергій Алєксєєв підтвердив факт, що відтермінування набуття чинності Кодексу не відбудеться – документ запрацює вчасно 21 жовтня 2019 року.

Про це  народний депутат Сергій Алєксєєв повідомив на своїй сторінці в Facebook, повідомляє кореспондент інформаційного порталу «Банкрутство & Ліквідація».

«На тлі суцільного турборежиму є й позитивні новини - Кодекс України з процедур банкрутства все ж таки почне діяти з 21 жовтня. Разом з моїм колегою по фракції Степаном Кубівим ми змогли знайти потрібні аргументи і донести їх до членів Комітету з питань економічного розвитку, щоб не допустим блокування Кодексу з процедур банкрутства і Україна могла покращити свої позиції в рейтингу Doing Business, де питанню вирішення неплатоспроможності приділяють окрему увагу. За оцінками експертів, тільки завдяки цьому Кодексу Україна зможе піднятись на 9 пунктів рейтингу, а це серйозний сигнал для іноземних інвесторів», - повідомив Сергій Алєксєєв.

На переконання народного депутата, відтермінування початку дії Кодексу мало б серйозні наслідки як для юридичних осіб, для яких було осучаснено процедуру банкрутства, так і для фізичних осіб, які вперше отримали можливість ініціювати в судовому порядку процедуру власного банкрутства, якщо на те є підстави.

«Останнє для мене особисто надзвичайно важливе, бо ще з 2015 року ми багато працювали над тим, аби і в Україні громадяни мали право на банкрутство, як це є в багатьох розвинених країнах, і могли позбутись боргового ярма. Тепер десятки тисяч українців зможуть почати життя з чистого аркушу та повернутись до активного економічного життя», - резюмував співавтор Кодексу з процедур банкрутства, народний депутат України Сергій Алєксєєв.

Нагадаємо, у Верховній Раді було зареєстровано два законопроекти, які передбачали відтермінування набрання чинності Кодексу з процедур банкрутства. Проект закону №2131-1 зареєстрували народні депутати від «Слуги народу» Тарас Тарасенко й Олексій Мовчан. Документ пропонував відстрочити початок роботи Кодексу до 1 січня 2020 року.

Законопроект №2131 подав нардеп від «Опозиційної платформи — За життя» Микола Скорик. Парламентар пропонував відкласти старт роботи Кодексу до вересня наступного року.

Наразі обидва документи не пройшли слухання у комітеті з питань економічної політики. Тож, 21 жовтня 2019 року Кодекс з процедур банкрутства набере чинності.  

Обговорити новели Кодексу з процедур банкрутства професійна спільнота зможе під час Круглого столу: Старт vs Стоп: Судний день реформи банкрутства, який організує інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація за підтримки юридичної компанії EQUITY Law Firm  21 жовтня (понеділок) з 11:00 до 14:00 в інформаційному агентстві «Укрінформ (вул. Б. Хмельницького, 8/16, 2 поверх, зала №2). Участь – безкоштовна, за попередньою акредитацією. Детальніше за посиланням: https://bankruptcy-ua.com/news/12784

Коментарі
Додати коментар