До новин

Прокуратура оголосила підозру шахраю, який поцупив 400 тисяч у Фонду гарантування

22 жовтня, 2019
Новини
Прокуратура оголосила підозру шахраю, який поцупив 400 тисяч у Фонду гарантування

Прокуратура Києва повідомила про підозру 25-річному чоловіку, який шахрайським шляхом заволодів коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на загальну суму 400 тис. грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу прокуратури.

Слідством встановлено, що зловмисник дізнався про те, що АТ «ПУМБ» здійснює виплати гарантованих сум вкладів клієнтам збанкрутілих банків. Отримавши інформацію, що в реєстрі осіб, які мають право на гарантовану виплату в розмірі по 200 тис. грн за кожним вкладом, містяться відомості про померлу у 2016 році кредиторку.

Маючи на меті заволодіння коштами померлої жінки, шахрай підробив довіреність від неї на своє ім’я та прибув до приміщення  АТ «ПУМБ». На місці зловмисник ввів в оману працівників банку, надавши їм підроблену довіреність, на основі якої була здійснена видача гарантованої суми виплат в розмірі 400 тис. грн.

Отримані кошти шахрай розмістив на власний депозитний рахунок, та після їх фактичної видачі 18.10.2019 року його викрили та повідомили про підозру у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене у великих розмірах.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Грошові кошти, які стали предметом шахрайства, заарештовані та будуть повернені в Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Коментарі
Додати коментар