До новин

Комітет Ради підтримав законопроєкти нардепа Тарасенка

11 листопада, 2019
Законодавство
Комітет Ради підтримав законопроєкти нардепа Тарасенка

Парламентський Комітет з питань економічного розвитку рекомендував Верховній Раді взяти за основу законопроє кти №2276 і 2290, які пропонують внести зміни в Кодекс з процедур банкрутства.

Про це повідомляє кореспондент інформаційного порталу «Банкрутство & Ліквідація в Україні».

Ініціаторами цих законопроектів стали нардеп від «Опозиційної платформи — За життя» Микола Скорик та парламентарі від партії «Слуга народу» Володимир Ватрас, Олександр Аліксійчук і Тарас Тарасенко.

«Цей проект законів напрацювала зокрема робоча група при Міністерстві юстиції. Документ унеможливлює банкрутство бюджетних установ і встановлює, що для порушення провадження у справі про банкрутство потрібне судове рішення», — зазначив у коментарі нашому порталу нардеп Тарасенко.

Нагадаємо, нардеп Тарасенко пропонував відстрочити початок роботи Кодексу до 1 січня 2020 року, однак його законопроект відхилив Комітет з питань економічного розвитку. Схожий проект закону ініціював і депутат Скорик. Він пропонував відкласти старт роботи Кодексу до вересня наступного року, однак цей документ Комітет також відхилив.

«Якщо б Кодекс відтермінували до 1 січня, ми б встигли внести ці зміни. Тепер все одно за цей час я хочу максимально швидко й відкрито їх напрацювати», — наголосив нам Тарасенко.

Коментарі
Додати коментар