До новин

Херсонську нафтоперевалку Курченка продали з аукціону

22 листопада, 2019
Новини
Херсонську нафтоперевалку Курченка продали з аукціону

Виконавча служба продала на електронному майданчику OpenMarket Херсонський нафтоперевалочний комплекс за 200 млн грн при стартовій ціні 161 млн грн.

Про це повідомляє держпідприємство "СЕТАМ".

На аукціон було виставлено майновий комплекс загальною площею 5 471,5 кв. м.

На аукціон зареєструвалося та сплатили гарантійний внесок (більш 8 млн грн) 5 учасників, які активно торгувалися між собою. Імена претендентів і переможця система СЕТАМ не розкриває.

"Як ми і очікували, лот зацікавив великих гравців на ринку. Завдяки конкурентним торгам заробили додатково майже 39 млн грн. Сподіваюся після продажу підприємство буде ще активніше працювати на паливному ринку України", - зазначив глава "СЕТАМ" Віктор Вишнів.

Як пише Liga.net, за інформацією Agrus Media, новим власником нафтокомплексу стала компанія "Галнафтогаз" Віталія Антонова, що володіє мережею АЗС під брендом ОККО і 10 нафтобазами.

Нагадаємо, раніше свій намір придбати Херсонський комплекс підтверджувала група ТАС Сергія Тігіпка.

На перші торги 9 жовтня заявки подавали шість учасників, проте аукціон не відбувся, оскільки жоден з них не сплатив гарантований внесок, який на той момент був 10,07 млн ​​грн.

Початкова ціна реалізації тоді становила 201,5 млн грн, на повторному аукціоні вона була знижена до 161,3 млн грн ($ 6,4 млн).

Комплекс виставляється на торги в рамках виконавчого провадження щодо стягнення заборгованості "Реал Банку" по кредиту рефінансування, наданого Нацбанком у листопаді 2013 року. Прострочений борг за цим кредитом становить 787,4 млн грн без урахування відсотків і штрафних санкцій.

Раніше підконтрольна структурам Сергія Курченко Херсонська нафтоперевалка у вересні 2014 року рішенням Приморського суду Одеси була передана в управління ДП "Підприємство по забезпеченню нафтопродуктами" (Понпеї).

В кінці липня 2019 року Київська районний суд Одеси передав нерухоме майно нафтоперевалки вже в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Коментарі
Додати коментар