До новин

У Коломойського оскаржують зняття арешту з акцій «Сбербанку»

21 листопада, 2019
Новини
У Коломойського оскаржують зняття арешту з акцій «Сбербанку»

Компанія ТОВ «Санаторій «Енергетик», пов'язана з Ігорем Коломойським та його партнерами подала апеляційну скаргу на рішення Госпсуду Києва, який задовольнив позов Сбербанку РФ про зняття арешту з акцій його української «дочки».

Про це повідомляє Finbalance з посиланням на дані судового реєстру.

Зазначається, що 12 листопада Північний апеляційний госпсуд відкрив апеляційне провадження за апеляційною скаргою ТОВ «Санаторій «Енергетик».

У вересні Апеляційний суд Києва на вимогу низки компаній (у т.ч. ТОВ «Санаторій «Енергетик»), пов'язаних з Ігорем Коломойським та його партнерами, наклав арешт на акції та нерухоме і рухоме майно українських «дочок» російських держбанків - Сбербанку, Промінвестбанку, ВТБ Банку.

Рішення було прийнято на підставі рішення Арбітражного суду Гааги, який задовольнив позов "приватівців" про стягнення з Росії близько 160 млн доларів за захоплені активи під час анексії Криму.

Нагадаємо, 10 жовтня Госпсуд Києва задовольнив позов Сбербанку Росії та зобов'язав «Райффайзен Банк Аваль» як депозитарну установу зняти арешт і заборони щодо акцій української «дочки» Сбербанку.

8 листопада заступник голови НБУ Катерина Рожкова повідомила, що потенційні інвестори не зверталися в Нацбанк з заявками про намір купити Сбербанк після зняття арешту з акцій.

Коментарі
Додати коментар