До новин

Дельта Банк повернув НБУ понад 900 мільйонів рефінансу

03 грудня, 2019
Борги
Дельта Банк повернув НБУ понад 900 мільйонів рефінансу

Національний банк України 21 листопада 2019 року домігся погашення заборгованості за кредитом рефінансування Дельта Банку у розмірі 924,22 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал “Банкрутство & Ліквідація в Україні” із посиланням на пресслужбу НБУ.

"Погашення відбулось за рахунок стягнення переданого "Дельта Банком" Національному банку заставного майна – облігацій Державної іпотечної установи", - йдеться в повідомленні.

Судовий спір за позовом Національного банку про звернення стягнення на заставлені цінні папери розглядався з квітня 2017 року, загалом відбулося більше 20 засідань із цього питання. 11 листопада 2019 року Північним апеляційним господарським судом ухвалено рішення, на виконання якого і відбулось погашення у повному обсязі заборгованості за одним із кредитів рефінансування, який було надано "Дельта Банку" 12 вересня 2014 року.

За словами начальника Управління роботи з проблемними активами Павла Поляруша, Національний банк став повноправним власником облігацій та набув право як на отримання коштів від погашення цінних паперів, що відбудеться 18 листопада 2020 року, так і купонного доходу за ними.

"Загалом ми розраховуємо на отримання від Державної іпотечної установи коштів у розмірі 1 072,76 млн грн", - зазначив Поляруш.

У Нацбанку зазначають, що після здійснення погашення загальний розмір заборгованості "Дельта Банку" перед Національним банком за кредитами рефінансування зменшився з 5,82 млрд грн до 4,89 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар