До новин

Стало відомо, чому "Укрбуд" зупинив будівництво

06 грудня, 2019
Новини
Стало відомо, чому "Укрбуд" зупинив будівництво

Корпорація "Укрбуд" припинила роботу на своїх об`єктах на фоні корпоративного конфлікту і нестачі коштів, під загрозою опинилися близько 13 тисяч інвесторів у будівництво.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на "БізнесЦензор".

"Навколо "Укрбуду" ситуація патова. Продажів немає, системного інвестора вже теж, клієнти мітингують під Адміністрацією президента", - зазначив гендиректор "Укрбуд Девелопмент" Олег Майборода в Facebook.

Він звинувачує в ситуації, що склалася колишнього власника "Укрбуду" Максима Микитася, який, як зазначається, нібито зажадав переглянути умови меморандуму про продаж компанії рестораторові Дмитру Федотенкова, якому належить мережа ресторанів під брендом Tarantino family. За словами Майбороди, після цього Федотенков сам відмовився від угоди.

У свою чергу Микитась звинуватив Майбороду в захопленні контролю над корпорацією "Укрбуд" шляхом підробки документів про зміну власників.

"В процесі пошуку інвесторів мною були підписані певні меморандуми, які в ЗМІ і в народі називають "понятійки", які не несуть за собою ніякого юридичного оформлення... На жаль, основна частина цих меморандумів надалі була підроблена, підроблений був мій підпис", - заявив Микитась в інтерв`ю телеканалу "Прямий".

Він також підкреслив, що залишається власникам "Укрбуду", але втратив контроль над компанією.

"На сьогоднішній день я не впорався з керуванням компанією. На сьогоднішній день я втратив як власник компанії всі активи. Це пан Федотенков, це пан Майборода. І ще хотів би підкреслити, є пан Мармиш, який був головним юристом, на людей якого дуже багато оформилося теж активів, що належать "Укрбуд". і ці три людини відповідальні перед інвесторами за те, що добудувати і за рахунок яких коштів", - сказав Микитась.

За словами бізнесмена, до втрати ним контролю над компанією вона мала у своєму розпорядженні достатньо коштів, а її прибуток за 2019 рік очікувалася в сумі понад 3 млрд грн.

У той же час гендиректор "Укрбуду" Олег Майборода заявив, що компанія "Інтергал Буд" Володимира Зубика готова добудувати всі об`єкти "Укрбуду".

"Все, що хоче новий забудовник, щоб ні непередбачуваний колишній власник, ні влада не вставляли палиці в колеса. Тому питання переходу "Укрбуду" вже обговорюється в кабінетах влади, і ми чекаємо рішення", - додав Майборода.

У свою чергу в "Інтергал-Буд" підтвердили, що розглядають можливість завершення будівництва всіх проектів ЖК компанії "Укрбуд".

У прес-службі компанії уточнили, що ніяких зафіксованих домовленостей поки немає. "Інтергал-Буд" підкреслює, що готовий взятися за добудову тільки в разі комплексної передачі всіх 26 споруджуваних житлових об`єктів.

У компанії також висунули ряд умов до держорганів щодо сприяння в цьому процесі. Це отримання відсутньої дозвільної документації по об`єктах "Укрбуду", гарантії відсутності претензій по існуючим кримінальним справам до нового забудовника, зняття арештів та інших блокуючих будівництво питань щодо майданчиків "Укрбуду", підключення об`єктів до інженерних комунікацій і введення в експлуатацію.

Коментарі
Додати коментар