До новин

Стартує другий етап публічного обговорення проекту Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року

06 грудня, 2019
Законодавство
Стартує другий етап публічного обговорення проекту Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Національний банк України, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, та Міністерство фінансів України запрошують учасників фінансових ринків, експертів та міжнародних партнерів України доєднатися до обговорення проекту Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на пресслужбу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Проект Стратегії  містить не тільки основні напрями, за якими рухатиметься фінансовий сектор упродовж наступних чотирьох років і які вже обговорювалися з ринком, але також стратегічні цілі, чіткі індикатори їх досягнення і дорожню карту реалізації Стратегії з конкретними строками виконання поставлених завдань та переліком міжнародних зобов’язань України в сфері фінансових послуг.

Публічне обговорення тексту Стратегії триватиме включно до 16 грудня 2019 року. Письмові зауваження і пропозиції від учасників ринку приймаються на електрону пошту strategy2025@bank.gov.ua. Також упродовж наступних тижнів відбудеться декілька круглих столів з представниками банківського та небанківського фінансового сектору.

Фінальний текст Стратегії з урахуванням пропозицій від учасників фінансового ринку та погоджених позицій усіх регуляторів буде презентовано у січні наступного року.

Нагадаємо, у травні 2019 року регулятори підписали Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво з питань підготовки та впровадження Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року з метою спільної розробки стратегії розвитку фінансового сектору. Для досягнення цієї мети була створена міжвідомча робоча група. Керівниками регуляторів узгоджено створення керівного комітету реформи, який контролюватиме виконання відповідними відомствами проектів, передбачених Стратегією. Крім того, фінансові регулятори домовилися проводити спільні публічні заходи для проведення роз’яснювальної роботи та інформування громадськості про перебіг реформи.

Коментарі
Додати коментар